Mange vælger i dag at anvende en varmpumpe som boligens varmekilde. Det er især populært i de danske sommerhuse, hvor der ikke er behov for at varme store rum op hver eneste dag. Og en varmepumpe er også en god og billig måde at få god varme på. Det betyder en lavere varmeregning og nem betjening.
Men i dag kaster nogle sig ud i selv at installere en varmepumpe. Det kan få alvorlige konsekvenser, hvis den ikke bliver tilsluttet ordentligt. Det er en kompliceret opgave, og derfor bør du altid få hjælp af en fagmand. Vi guider dig til, hvordan du kan få den rette hjælp. Så er du sikker på, at det hele bliver gjort ordentligt fra starten af.
Slip for disse udfordringer
Når det kommer til varmepumper og installation, bør du sjældent vælge at gøre dette selv. Det kan nemlig resultere i en række udfordringer, der gør din varmepumpe langt dårligere end ønsket. Først og fremmest oplever mange, at den bruger alt for meget strøm. Det kan eksempelvis handle om, at din varmepumpes ydelse ikke er installeret korrekt.
Du kan også opleve, at den ikke varmer, som den skal. Har du fået den placeret det forkerte sted eller installeret den på en uhensigtsmæssig måde, så vil det også få en betydning for dens ydeevne.
Få hjælp fra en VVS’er
Heldigvis er der hjælp at hente. I Danmark er der et væld af dygtige fagmænd, der kan hjælpe dig i mål med opgaven nemt og hurtigt. Hos Colego.dk kan du få tilbud fra lokale VVS-folk, der altid står klar til at hjælpe dig. Du kan på den måde få dygtige fagmænd til at hjælpe dig uden at skulle vente for længe.
Prisen for at få hjælp til installationen er lav i forhold til de konsekvenser, den forkerte installation kan få for dig. Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis du ikke har installeret den ordentligt. Det gælder både i forhold til din varmeregning og andre skader, der kunne ske på boligen som følge af en forkert installation.
Derfor er en varmepumpe et godt valg
Som nævnt er der en række fordele ved at investere i en varmepumpe som boligens energikilde. Først og fremmest er det en nem måde at spare mange tusinde kroner på hvert eneste år. Den er nemlig særdeles billig i drift set i forhold til et olie- eller naturgasfyr. Elvarme er også langt dyrere end en varmepumpe.
Samtidig passer en varmepumpe godt på miljøet. Dens måde at generere varme på er særdeles skånsom, og derfor er den også en god investering for dig. Der findes tre forskellige typer af varmepumper. Dem vil vi uddybe for dig nedenfor, så du kan finde frem til den perfekte model for dig.
Tre typer af varmepumper
Først og fremmest har vi jordvarme, der er væske-til-vand. Denne varmepumpe har den bedste effektivitet, men den er samtidig også den dyreste i forhold til indkøb og installation. Den kræver også, at du har vandbårne radiatorer i din bolig. Den holder i cirka 20 år.
Den næste, vi har med at gøre, er en luft til vand-varmepumpe. Denne er særdeles populær, og det forstår vi godt. Den kræver plads til en udedel, der skal være placeret op ad boligen. Dette er varmepumpens mulighed for at køle ned. Den holder i cirka 15 år.
Sidst har vi en luft til luft-varmepumpe. Denne er særligt god til sommerhuse eller som et supplement til boligens nuværende varmeforsyning. Det kan eksempels være til kælderen eller i et mindre rum, hvor der er brug for en ekstra varmekilde. Den holder i cirka 8-12 år.
Tag en snak med din VVS’er
Har du svært ved at vurdere, hvilken varmepumpe der er bedst for dig? Så kan du altid tage en snak med din VVS’er. De vil ofte have et godt overblik over mulighederne og den bedste løsning for dig. På den måde kan du være sikker på at få den helt rigtige løsning med det samme.