Panasonic Varmepumpe

Panasonic Varmepumpe

30 marts 2013 Troels

Pris/kvalitet


Varmepumper fra Panasonic

Panasonic er aktuelt den største leverandør af varmepumper til danske husejere.

Der findes et stort udvalg af både Panasonic luft til vand varmepumper og Panasonic luft til luft varmepumper.

Få gratis tilbud på varmepumpe Udfyld formular her

Varmepumperne fra Panasonic har umiddelbart en relativt høj indkøbspris, men det samlede regnestykke for hele varmepumpens levetid er attraktivt i sammenligning med de billigste pumper fra eksempel Bauhaus og Harald Nyborg. Dette skyldes et højere effekttal (også kendt som et COP-tal).

Du kan med fordel kontakte din lokale lokale installatør af Panasonics varmepumper for at få rådgivning om hvilken af Panasonics pumper, som passer bedst til din bolig eller virksomheds behov.

Det er under alle omstændigheder en god idé at indhente tilbud og priser fra mindst 2 varmepumpeinstallatører, da varmepumpe priser svinger en del fra producent til producent, og Panasonic ofte kører kampagnetilbud med lave priser på varmepumper sammen med udvalgte montører. Du bør aldrig selv installere din varmepumpe, da dette kan få eventuel garanti og reklamationsret til at bortfalde, såfremt du ingen erfaring har med opsætning og installering af varmepumper – kun certificerede kølemontører har den nødvendige erfaring.

Forvent priser på DKK 15.000 – 25.000 afhængig af model og landsdel for luft til luft-varmepumperne og mellem 50.000 kroner og 80.000 kroner for luft til vand-varmepumperne.

Via hjemmesiden 3byggetilbud har du mulighed for at indhente et uforpligtende tilbud på levering og montering af en ny varmepumpe. Det er gratis og uforpligtende. Du kan udfylde formularen her.


Varmepumper fra Panasonic

Kontakt en installatør

Find lokal installatør her


Gode råd til nye varmepumpeejere

Forelsk dig ikke i den billigste varmepumpe. Hold blikket rettet mod det samlede regnskab.

Giv lige din naboer besked, inden du installerer en varmepumpe. Varmepumper kan ødelægge et godt naboskab da en varmepumpe kan støje gevaldigt.

Prisen på din nye varmepumpe kan variere meget. Du kan ofte finde tilbud på en Panasonic varmepumpe, hvis du søger grundigt på nettet.

Pris og kvalitet hænger ofte sammen. Især, når det kommer til Panasonics varmepumper, der om nogen er lidt dyrere end konkurrenternes – men hvad du betaler for er en meget høj driftsikkerhed og et højt COP-tal.

Som udgangspunkt bør du lede efter varmepumper fra Panasonic med et COP-tal på den gode side af 4. Du kan være heldig at finde en pumpe med COP-tal på 5. Et COP-tal på 4 betyder, at varmepumpen producerer fire gange så meget varme som den relativt bruger i strøm. Et højere COP-tal betyder altså, at du er i gang med at lave en fornuftig investering. Panasonics varmepumper har nogle af de mest fornuftige COP-tal i branchen.

Selv når din nye varmepumpe er godkendt, så er den ikke nødvendigvis lige så effektiv som angivet i specifikationerne.

Tjek hvordan du er stillet ift. garantien på varmepumpen, før du skriver under på noget. Reparationer er dyre. Det har væsentlig betydning om du har 24 måneders reklamationsret eller 72 måneders garanti.
I forlængelse heraf bør det nævnes, at såvel din garanti som din reklamationsret på din nye varmepumpe bortfalder, hvis du vælger at installere den selv. Sørg altid for at få en certifikeret kølemontør til at montere din varmepumpe for at bibeholde såvel eventuel garanti som din lovpligtige reklamationsret. Monterer du din Panasonic varmepumpe helt selv står du meget ringe, hvis varmepumpen på et tidspunkt går hen og går i stykker.

Reservedele til Panasonic varmepumper kan være ret pebrede, da der er her, at mange montører vælger at tjene deres penge. Ved at vælge en populær varmepumpe fra Panasonic, får du væsentlig nemmere ved at finde billige reservedele til din varmepumpe, da konkurrencen alt andet lige er større.

Husk at være realistisk, når du kigger på økonomien for, hvor høj den samlede pris for din varmepumpe bliver. Læg altid luft til ekstra udgifter. Husk at montering kommer ud over prisen for selve varmepumpen, men jf. herover ikke kan spares væk.

Undersøg hvad andre har af erfaringer med din påtænkte installatør af varmepumpen. Nettet kan spare dig for meget besvær.

Hvis du køber varmepumper i en lavkonjuktur, så kan der være en del penge at spare.

Køb din Panasonic varmepumpe i Danmark. Hvis du køber den i udlandet står du ringe i forhold til køberet og du risikerer at købe en varmepumpe, der er tiltænkt et helt andet land end Danmark og derfor ikke opererer optimalt. En varmepumpe tilpasset det sydlige Europa vil producere meget lidt varme i det danske klima kontra en varmepumpe indstillet til det hårde og skandinaviske klima.

Tekniske specifikationer på Panasonic varmepumper er generelt rimeligt pålidelige. Panasonic er typisk nogenlunde troværdige med hensyn til at angive korrekt effektfaktor (COP). Levetiden for deres varmepumper er dog ofte en smule optimistiske.

Så hvis du er på jagt efter en billig varmepumpe, bør du undersøge priserne på varmepumper nøje, da der ofte kan være mange tusinde kroner at spare, hvis du vælger det billigste varmepumpe tilbud.

Bid mærke i, at naboers oplevelser med en Panasonic varmepumpe ikke nødvendigvis kan henføres til din situation. Så gør dit eget forarbejde grundigt, før du køber.

Få gratis tilbud på varmepumpe Udfyld formular her